Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Free Bitcoin

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Masalah wiper kereta berbunyi walaupun sudah tukar wiper silicon

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Anda mempunyai masalah wiper kereta berbunyi?  Wiper anda masih berbunyi walaupun sudah tukar wiper baru jenis mahal? Macam mana nak buat yea? Sebenarnya masalah ini berlaku kepada kereta admin,cukup pening kepala aku dengar bunyi bila waktu hujan. 

Bila admin on wiper, dia macam ada bunyi eeet ooot tidak berhenti-henti. memang menyakit telinga mendengarnya.Pemanduan boleh terjejas sebab tidak boleh fokus 100%. Akhirnya admin ke bengkel aksesori kereta denagn rumah.Apabila cerita masalah yang dihadapi,pomen bagitau wiper link sudah berkarat dan perlu diganti. 

Pomen tuh bagi dua pilihan kepada admin :-


1. Wiper link berkarat sehingga nut tidak boleh dibuka maka wiper link perlu diganti baru.Kos dalam RM 58 termasuk kos upah.Sebenarnya kos wiper link dalam RM 25 ajer bila survey kat internet.

2. Andai kata wiper link berkarat namun keadaan nut masih elok dan tidak berkarat maka pembersihan membuang semua karat tanpa perlu tukar wiper link baru.

Wiper link punca ia berbunyi

Memandangkan kos tukar agak murah bagi admin.jadi admin ambil keputusan tukar baru lagi senang. Dari cara tengok cara penukarannya memang agak sukar.Bagi orang yang tak pandai macam admin ini lebih sukar kedai buatkan.So masalah bunyi wiper selesai.

No comments:

Post a Comment

Artikel Paling Popular Bulan Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca