Anda suka blog ini? Sila klik " Like "

Banner

Carian Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Post Popular Hari Ini

Pengalaman Ngeri Di Pesta Pulau Pinang 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Pesta Pulau Pinang  akan menjadi bualan setiap kali berada di hujung tahun.Kali terakhir admin mela...

Post Paling Popular Minggu Ini

Senarai Anti-Virus Free Edition Terbaik melindungi Komputer anda

Assalamualaikum dan Salam Sekahtera.

Adakah komputer anda sering meragam dan tetiba shut down sendiri? Kemungkinan besar komputer anda tidak dilindungu oleh anti-virus yang kuat untuk menangkis serangan virus yang semakin membiak di dunia siber. Sememangnya virus selalu menjadi ancaman serius bagi setiap komputer terutama yang mempunyai internet dan ini seolah-olah kita hidup di dunia digital yang semakin gelap dan berbahaya yang dipenuhi dengan kejahatan. Apalagi setiap tahun selalu kemunculan virus-virus baru yang semakin canggih yang dapat mengancam keselamatan komputer kita.

Terdapat banyak virus berkeliaran di dunia siber seperti malware, trojan, worm, spamware dan masih banyak lagi yang sewaktu-waktu dapat masuk dan menjahanamkan komputer kita ketika menjelajah di internet.

Oleh itu,perlunya ada satu aplkasi antivirus untuk dipasang pada komputer masing-masing.Di sini saya memberikan 5 terbaik dari padangan mata saya iaitu :-

Avast! Free Antivirus 
Adalah pilihan baru saya atas yang terbaik perisian antivirus percuma berdasarkan perkembangan terkini. Avast telah semakin telah meningkatkan kadar pengesanan sejak beberapa tahun kebelakangan ini dan kini berada di kedudukan dengan beberapa yang terbaik. Avast mempunyai paling ciri-ciri semua antivirus percuma dengan penuh keupayaan masa sebenar termasuk laman web, e-mel, IM, perisai P2P dan rangkaian, imbasan but masa, dan penghalang tingkah laku. Versi 6 membawa lebih ciri-ciri termasuk laman internet penilaian plugin, skrip perlindungan malware dan ciri-ciri yang terhad (tidak boleh diubah) sandboxing. Ia diperdebatkan sama ada penilaian plugin mereka menawarkan tahap setanding dengan WOT, tetapi perlindungan malware skrip boleh menghalang eksploitasi pelayar tertentu, ciri-ciri yang tidak terdapat di mana-mana yang lain percuma yang AV. Walaupun kotak pasir adalah ciri keselamatan separa automatik yang sangat berguna, tetapan lalai melibatkan pop-up untuk bertanya sama ada perisian yang perlu untuk tidak dikotak pasir - untuk pengguna biasa yang biasa ini boleh menjadi sedikit mengelirukan walaupun ia boleh bersedia untuk kotak pasir perisian secara automatik . Avast juga agak ringan pada sumber. Perhatikan bahawa Avast memerlukan pendaftaran percuma untuk berfungsi selepas 30 hari, dan pemasangan lalai memasang pelayar Chrome.

Microsoft Security Essentials Microsoft Security Essentials
Adalah kegemaran saya dengan kadar pengesanan yang baik, terutamanya bagi rootkit. Malah yang lebih menarik adalah hakikat bahawa Microsoft Security Essentials mempunyai sangat sedikit positif palsu, adalah cahaya pada sumber dan baik di penyingkiran malware yang sedia ada. MSE adalah pilihan yang terbaik untuk pengguna purata kerana interaksi pengguna yang minimum diperlukan. Ia secara automatik kemas kini dan membuang ancaman. Tiada pendaftaran diperlukan, selain daripada yang cepat mengesahkan Windows, dan tidak ada skrin mengomel atau iklan.

Kelemahan utama adalah kelajuan imbasan perlahan dan jumlah panjang masa yang diambil untuk malware kuarantin, walaupun pada pendapat saya ini adalah kebimbangan yang agak remeh, sebagai contoh imbasan hanya dijalankan dalam sekelip mata. MSE juga tidak boleh didapati di negara-negara tertentu supaya pengguna tidak perlu mencari tempat lain. Perhatikan bahawa Microsoft Security Essentials memerlukan salinan tulen Windows untuk memasang.

Panda Cloud Antivirus Panda Cloud Antivirus 
Adalah percubaan yang berjaya Panda untuk melompat pada kereta muzik antivirus percuma. Bersama-sama dengan MSE, ia adalah satu pilihan yang sangat baik untuk pengguna purata dengan antara muka yang mudah dan ciri-ciri automatik sepenuhnya dengan pengemaskinian automatik dan penyingkiran malware. Tahap pengesanan biasanya sangat tinggi, tetapi menurut data ujian terkini, pengesanan ancaman hari sifar adalah sedikit lebih rendah. PCA menggunakan teknologi 'awan' untuk mengadakan peruntukan bagi pengeluaran yang lebih cepat daripada kemas kini kerana semua definisi disimpan di dalam awan itu dan dengan itu maklumat Panda masa blacklist mereka semua pengguna PCA dengan sambungan internet dilindungi daripadanya.

Panda Cloud Antivirus mempunyai penghalang tingkah laku dan perlindungan web, yang pasti akan meningkatkan keselamatan anda. Walau bagaimanapun kerana anda hanya boleh menggunakan salah satu daripada yang lain percuma yang AV dengan penghalang tingkah laku yang berasingan (untuk maklumat lanjut lihat kami Wizard Keselamatan ) untuk mencapai mungkin perlindungan lebih baik, ini tidak semestinya satu kelebihan.

Satu tempahan kecil saya adalah bahawa PCA nampaknya tersilap mengesan aplikasi pelayar / sistem berkaitan tertentu, VideoCacheView contoh, dan kerana kuarantin automatik ini dibuat sebahagian kecil mengganggu.

Avira AntiVir Personal Edition Avira Semut iVir Personal Edition
Adalah satu lagi berkualiti tinggi yang percuma antivirus, dan bekas Pick Top. Sebab utama saya dikeluarkan dari status yang terlibat baru-baru ini kontroversi daripada AntiVir termasuk Tanya toolbar berjenama semula dalam pemasangan mereka, dan hujan lebat sementara iklan mempromosikan syarikat scareware 'mungkin. Walaupun akhbar negatif walaupun AntiVir masih takuk pengimbas antivirus atas dengan kadar pengesanan cemerlang malware, lebih tinggi daripada hampir setiap antivirus lain mengikut ujian. AntiVir masih merupakan pilihan yang baik untuk pengimbas antivirus percuma, terutamanya bagi pengguna yang berisiko tinggi.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kelemahan kecil. Pertama, AntiVir tidak termasuk web atau keupayaan mengimbas e-mel, ini adalah hanya boleh didapati dalam versi yang dibayar. Kekurangan pengimbas e-mel bukan kelemahan , ia hanya bermaksud bahawa AntiVir tidak akan memberi amaran kepada anda e-mel yang dijangkiti sebelum anda membukanya. Tetapi anda perlu membuka e-mel yang dijangkiti, AntiVir masih akan muncul ke dalam tindakan, maka ia tidak bermakna bahawa anda tidak dilindungi daripada jangkitan e-mel berasaskan. Juga, AntiVir mengandungi iklan agak mengganggu setiap kali update.

AVG Anti-Virus Free Edition AVG Anti-Virus Free Edition
Merupakan pilihan yang baik untuk antivirus percuma. Walaupun antivirus dihormati ini mempunyai beberapa keputusan yang goyah dalam pengesanan pada masa lalu baru-baru ini, ia kini menawarkan tahap perlindungan yang tinggi. Ini mungkin disebabkan oleh kemasukan penghalang sepenuhnya beroperasi tingkah laku yang adalah "Identity Protection" perlindungan. Ini menyediakan lapisan tambahan yang sangat penting bagi perlindungan, di sisi lain walaupun tahap perlindungan yang sama boleh dicapai dengan menggunakan salah satu antivirus percuma di atas bersama-sama yang berasingan penghalang tingkah laku . Malangnya AVG percuma telah berkembang dengan ketara dalam saiz, mempunyai kelajuan imbasan sangat perlahan dan juga iklan.

Kesimpulannya,Ianya adalah program antivirus percuma namun ianya program antivirus adalah perisian yang sangat baik yang menyediakan alternatif yang sebenar kepada produk utama antivirus jenis berbayar.

2 comments:

  1. I have been using Kaspersky protection for a couple of years now, I recommend this anti-virus to all of you.

    ReplyDelete
  2. Identity Protection so strong, the U.S Government uses it. Get IdentityForce NOW.

    ReplyDelete

Artikel Terbaru Rugi Kaw Kaw Kalau Tak Baca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian

Maklumbalas atau komen yang disiarkan di suatu-suatu artikel yang telah diterbitkan di halaman blog ini adalah bertujuan untuk bertukar-tukar pendapat bagi memperbaiki kualiti kandungan artikel atau sebarang sokongan secara membina. Walaubagaimanapun, pihak kami tidak akan bertanggungjawab atas sebarang komen atau maklumbalas yang telah disiarkan. Sebarang komen yang menyalahi kesalahan undang-undang kerajaan Malaysia adalah ditanggung sepenuhnya oleh pihak yang mengirim maklumbalas atau komen tersebut.

Sila pertimbangkan sepenuhnya apabila ingin mengirim komen atau maklumbalas di blog ini.

Komen Terbaru Dari Pembaca